Dutch English French German Spanish

El Campello of “Campello” is een gemeente in de Spaanse provincie Alicante in de regio Valencia met een oppervlakte van 55,27 km². In 2007 telde El Campello 25.055 inwoners. El Campello is onderdeel van het stedelijk gebied van Alicante. Omdat El Campello gelegen is aan de kust was dit vroeger ook een belangrijke plaats voor de verdediging tegen de aanvallen van de Berberpiraten.

Dat is ook de reden dat er een wachttoren gebouwd was, deze staat nu symbool voor de stad.

El Campello beschikt over stranden met kristalhelder water met zachte winden in de zomer en milde winterdagen. De stad dateert uit het Bronzen Tijdperk en evolueerde van een klein vissersdorpje tot een moderne stad. Haar aanbod aan toeristische diensten van hoogstaande kwaliteit laten de bezoekers toe harmonieus met de natuur te leven, met uitstekende vrijetijdsbestedingen, sport- en cultuurfaciliteiten. In het uiterst noordelijke punt zijn er kliffen en inhammetjes van zand, grind en rotsen met helder water, alsook naaktstranden. Dichtbij de haven en het visserskwartier is er een grindstrand dat langs de ‘Paseo Marítimo’ loopt en verbonden is met een kleine inham dat een uitstekende plaats vormt voor beginnende zeiler.

De wandelpromenade, Paseo del Mar, is 2 kilometer lang en is perfect geschikt om een gezellige avondwandeling te maken en te genieten van zonsondergang. Het zandstrand is in totaal zo’n 23 kilometer lang en uitermate kindvriendelijk.

Ook is hier een ruime keuze aan Spaanse barretjes en restaurants, hier kan u typische tapas en streekgerechten eten.

In de nabije buurt zijn ook diverse faciliteiten voor golf, zeilen en andere watersporten

 

Casa Campello op Facebook